Recepten

Vegan 'Coquilles'

Op zoek naar een originele visvervanger? Snijd de koningsoesterzwam-stam in stukken van ca. 2 cm dik en zelfs na twee keer knipperen met je ogen zie je geen verschil tussen een echte coquille en deze vegan coquille.

Wat heb je allemaal nodig?

  • 6 koningsoesterzwammen
  • 1 el kappertjes
  • 1 snuf zout
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el olie
  • 30 g ongezouten (plantaardige) roomboter
  • 1 citroen
  • 5 g verse platte peterselie
  • 1 tl sojasaus

 

Hoe maak je het?

  1. Snijd de hoeden van de stammen. Bewaar deze voor een ander gerecht. Snijd de stammen in stukken van ca. 2 cm. 
  2. Snijd de knoflook en peterselie fijn. Halveer de citroen. Snijd een helft in plakken of partjes. 
  3. Verhit de olie in een koekenpan en bak op middelhoog vuur de vegan ‘coquilles’ 3 min. per kant. 
  4. Zet het vuur lager, voeg de boter, knoflook en kappertjes toe en bak nog 2 min. Keer regelmatig. Schep de boter over de vegan ‘coquilles’ voor extra smaak. 
  5. Voeg de sojasaus toe, knijp een citroenhelft uit over de vegan ‘coquilles’ en zet het vuur uit. 
  6. Serveer de vegan 'coquilles' naar wens. 

TIP Lekker met pasta, als amuse of voorgerechtje. 

TIP Zin in een vegan ‘coquille’ die meer naar vis smaakt? Voeg in plaats van kappertjes wat fijngesneden zeewier/nori toe.

Eet smakelijk en bovenal: geniet!

Meer recepten

Broodje Pulled Paddenstoel

Broodje Pulled Paddenstoel

Zin in een BBQ-style broodje vegan pulled chicken?...

Pasta met verse paddenstoelen

Pasta met verse paddenstoelen

Deze vegetarische pasta met onze Vitalityboosters ...

Salade met gerookte kip en champignons

Salade met gerookte kip en champignons

Wanneer buiten de temperaturen oplopen is een lich...

Tostini’s met kruidenboter en shiitake

Tostini’s met kruidenboter en shiitake

Heb je gasten en wil je ze verrassen met verrukkel...

Portobello’s gevuld met risotto

Portobello’s gevuld met risotto

Je kent ze wel, de uit-de-kluiten-gewassen kastanj...

Terug naar het overzicht van recepten