Recepten

Portobello’s gevuld met risotto

Je kent ze wel, de uit-de-kluiten-gewassen kastanjechampignons, beter bekend als portobello’s. De grootte van de hoed en de stevige textuur maakt deze paddenstoel uitermate geschikt om te vullen. In dit heerlijke recept vul je ze met risotto!

Welke producten heb je nodig voor dit voorgerecht voor vier personen?

  • 400 ml bospaddenstoelenbouillon (van tablet)
  • 3 el olie
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 150 gr risottorijst
  • 50 ml sherry fino
  • 4 mooie, stevige portobello’s
  • 1 tl tijmblaadjes
  • 25 gr boter
  • 50 gr pittige kaas, bijvoorbeeld Parmezaanse kaas, geraspt

Hoe bereid je dit heerlijke, vegetarische gerecht?

Het maken van risotto vergt wat tijd en concentratie, maar als je je aandacht er goed bijhoudt, kun je een heerlijke maaltijd op tafel zetten. Breng de bouillon tegen de kook aan. Fruit de ui in 2 el olie glazig. Gebruikt daarbij het liefst een pan met dikke bodem voor het beste eindresultaat. Bak de rijst één minuut al omscheppend mee. Voeg de sherry toe, zet het vuur laag en roer tot alle sherry is opgenomen. Dit is het moment dat je even goed je aandacht erbij moet houden: voeg steeds een flinke scheut bouillon aan de rijst toe en roer totdat alle bouillon is opgenomen. Na 20 tot 25 minuten is de rijst gaar.

Verwarm ondertussen je oven voor op 220 graden en veeg de portobello’s schoon met keukenpapier. Verwijder de stelen en bestrijk de hoed met wat olie. Leg ze vervolgens op aluminiumfolie op de bakplaat met de bolle kant naar beneden. Voeg de tijmblaadjes toe, samen met een snufje peper en zout. Bak de portobello’s zo’n 12 à 15 minuten in de oven.

Haal de risotto van het vuur en roer de boter en de kaas erdoor voor een heerlijk smeuïg eindresultaat. Breng de risotto op smaak met (versgemalen) peper en zout. Vul de portobello’s met de risotto en bestrooi met wat extra kaas voor de finishing touch en voilà, er staat een hemels, vegetarisch gerecht op tafel.

Sla je liever het voorgerecht over? Serveer de portobello’s met wat veldsla en je hebt een heerlijk bijgerecht!

Eet smakelijk!

Meer recepten

Broodje Pulled Paddenstoel

Broodje Pulled Paddenstoel

Zin in een BBQ-style broodje vegan pulled chicken?...

Vegan 'Coquilles'

Vegan 'Coquilles'

Op zoek naar een originele visvervanger? Snijd de ...

Pasta met verse paddenstoelen

Pasta met verse paddenstoelen

Deze vegetarische pasta met onze Vitalityboosters ...

Salade met gerookte kip en champignons

Salade met gerookte kip en champignons

Wanneer buiten de temperaturen oplopen is een lich...

Tostini’s met kruidenboter en shiitake

Tostini’s met kruidenboter en shiitake

Heb je gasten en wil je ze verrassen met verrukkel...

Knolselderijsteak met puree, beukenzwam & kruidenolie

Knolselderijsteak met puree, beukenzwam & kruidenolie

Probeer eens een knolselderijsteak! De stevige tex...

Japanse stijl Steak Tartare

Japanse stijl Steak Tartare

Laat je verrassen door de unieke smaak van Japanse...

Flammkuchen met spek, ui en oesterzwam

Flammkuchen met spek, ui en oesterzwam

Proef de heerlijke smaak van Flammkuchen met spek,...

Risotto met shiitake

Risotto met shiitake

Proef de verrukkelijke smaak van Risotto met shiit...

Terug naar het overzicht van recepten