Recepten

Broodje Pulled Paddenstoel

Zin in een BBQ-style broodje vegan pulled chicken? Trek met een vork lange draden van de stam van de koningsoesterzwam en je krijgt vegan pulled chicken die niet te onderscheiden is van echte pulled chicken.

Wat heb je allemaal nodig?

Ingrediënten pulled paddenstoel 

  • 400 g koningsoesterzwammen 
  • 2 tl gerookt paprikapoeder (Pimentón) 
  • ½ tl zout 
  • ½ tl zwarte peper 
  • 2 el olie 
  • 4 el Saus.Guru’s Champions Choice saus 
  • 4 (hamburger)broodjes

Ingrediënten coleslaw 

  • 1 kleine wortel 
  • ⅛ rode kool 
  • ¼ witte kool 
  • 1 el vegan mayonaise 
  • 1 tl appelciderazijn 
  • 1 tl agavesiroop

 

Hoe maak je het?

  1. Pak met een keukentang de koningsoesterzwam bij de hoed. Trek met een vork draden van de stam van de zwam. Blijf doorgaan tot de stam bijna volledig uit draden bestaat, trek het laatste deel met je handen uit elkaar.
  2. Verwarm de oven voor op 200°C. Schep de pulled paddenstoel om met de paprikapoeder, zout en peper.
  3. Verhit de olie in een pan en bak de pulled paddenstoel 2 min. op hoog vuur. Schep om en bak nog 4 min. Schep regelmatig om.
  4. Meng de pulled paddenstoel met de saus en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster 15 min. in de oven.
  5. Maak ondertussen de coleslaw. Rasp de wortel, snijd de witte en rode kool fijn. Meng de fijngesneden kool, wortel, mayonaise, azijn en agave met elkaar.
  6. Snijd de broodjes open, verhit wat (plantaardige) boter of olie in een pan en bak 2 min. aan de snijkant.
  7. Beleg de broodjes met coleslaw, pulled paddenstoel en extra saus.

Eet smakelijk en bovenal: geniet!

Meer recepten

Vegan 'Coquilles'

Vegan 'Coquilles'

Op zoek naar een originele visvervanger? Snijd de ...

Pasta met verse paddenstoelen

Pasta met verse paddenstoelen

Deze vegetarische pasta met onze Vitalityboosters ...

Salade met gerookte kip en champignons

Salade met gerookte kip en champignons

Wanneer buiten de temperaturen oplopen is een lich...

Tostini’s met kruidenboter en shiitake

Tostini’s met kruidenboter en shiitake

Heb je gasten en wil je ze verrassen met verrukkel...

Portobello’s gevuld met risotto

Portobello’s gevuld met risotto

Je kent ze wel, de uit-de-kluiten-gewassen kastanj...

Terug naar het overzicht van recepten