Recepten

Tostini’s met kruidenboter en shiitake

Heb je gasten en wil je ze verrassen met verrukkelijke borrelhapjes maar geen zin om urenlang in de keuken te staan? Dan zijn deze tostini’s met zelfgemaakte kruidenboter en shiitake precies wat je zoekt!

Het voordeel van zelf je kruidenboter maken is dat je precies weet wat erin zit, zonder allerlei vreemde ingrediënten waarvan niemand eigenlijk weet wat het is. Bijkomend voordeel is dat zelfgemaakte kruidenboter ook gewoon veel lekkerder smaakt dan de varianten uit de supermarkt.

Wat heb je nodig voor dit borrelhapje?

Voor het brood:

  • 1 ciabattabrood
  • Handjevol pijnboompitten

Voor de kruidenboter:

  • 100 gr ongezouten roomboter (op kamertemperatuur)
  • 1 tl citroensap
  • Rasp van een halve citroen
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 3 el verse peterselie, fijngehakt
  • 1 el verse salie, fijngehakt
  • 1 el verse basilicum, fijngehakt
  • Versgemalen peper en zeezout

Voor de paddenstoelenmix:

  • 200 gr paddenstoelen naar keuze (bijvoorbeeld een mix van kastanjechampignons, shiitake en oesterzwammen)
  • 1 el olijfolie
  • 1 el tijm
  • Scheutje wijn
  • Peper en zout

Hoe bereid je deze heerlijke tostini’s?

Bak de ciabatta af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Mix alle ingrediënten voor de kruidenboter en zet in de koelkast.

Snijd de paddenstoelen in plakjes, verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak de paddenstoelen vijf minuten. Voeg de tijm toe en bak nog eens twee minuten. Voeg een scheutje wijn toe en laat dit koken totdat het vocht weg is. Zo vervliegt de alcohol maar trekt de smaak van de wijn lekker in de paddenstoelen. Breng de paddenstoelenmix op smaak met peper en zout.

Tot slot: snijd de ciabatta in plakken, besmeer met je zelfgemaakte kruidenboter en voeg de paddenstoelen toe. Garneer de tostini’s met de pijnboompitten en verse basilicum. Zo heb je binnen een handomdraai heerlijke borrelhapjes op tafel staan om indruk mee te maken op je gasten.

Tip: voor een extra krokante tostini bestrijk je de gesneden ciabatta met wat olie en bak je deze nog enkele minuutjes in de oven!

Eet smakelijk!

Meer recepten

Broodje Pulled Paddenstoel

Broodje Pulled Paddenstoel

Zin in een BBQ-style broodje vegan pulled chicken?...

Vegan 'Coquilles'

Vegan 'Coquilles'

Op zoek naar een originele visvervanger? Snijd de ...

Pasta met verse paddenstoelen

Pasta met verse paddenstoelen

Deze vegetarische pasta met onze Vitalityboosters ...

Salade met gerookte kip en champignons

Salade met gerookte kip en champignons

Wanneer buiten de temperaturen oplopen is een lich...

Portobello’s gevuld met risotto

Portobello’s gevuld met risotto

Je kent ze wel, de uit-de-kluiten-gewassen kastanj...

Knolselderijsteak met puree, beukenzwam & kruidenolie

Knolselderijsteak met puree, beukenzwam & kruidenolie

Probeer eens een knolselderijsteak! De stevige tex...

Japanse stijl Steak Tartare

Japanse stijl Steak Tartare

Laat je verrassen door de unieke smaak van Japanse...

Flammkuchen met spek, ui en oesterzwam

Flammkuchen met spek, ui en oesterzwam

Proef de heerlijke smaak van Flammkuchen met spek,...

Risotto met shiitake

Risotto met shiitake

Proef de verrukkelijke smaak van Risotto met shiit...

Terug naar het overzicht van recepten