Recepten

Knolselderijsteak met puree, beukenzwam & kruidenolie

Probeer eens een knolselderijsteak! De stevige textuur en nootachtige smaak maken het een smakelijke optie voor vegetariërs en vleeseters.

Wat heb je allemaal nodig?

Ingrediënten Knolselderijsteak met puree, beukenzwam & kruidenolie

VEGA HOOFDGERECHT – 30 MIN. + 50 MIN. OVENTIJD – 2 PERSONEN

  • 1 knolselderij
  • 500 g kruimige aardappels
  • 100 ml volle melk
  • 40 g ongezouten roomboter
  • 1 mespunt nootmuskaat
  • 10 g verse platte peterselie
  • 5 g verse tijm
  • 3 el extra vierge olijfolie
  • 150 g bruine beukenzwam
  • 1 el olie
  • 1 teen knoflook
  • ½ tl vegetarisch of paddenstoelen-bouillonpoeder

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 180C. Snijd de knolselderij in plakken van ca. 1,5 cm dikte. Plaats in een ovenschaal. Besprenkel met olie en bestrooi met peper en zout. Bak in ca. 50 min. gaar. Keer halverwege.
  2. Schil ondertussen de aardappels, snijd in stukken en kook in ca. 20 min. gaar. Verwarm de melk in een steelpan. Giet de aardappels af. Pureer met een pureeknijper of stamper en meng met de warme melk en de helft van de boter. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  3. Maak de kruidenolie. Ris de blaadjes van de tijm, meng met de peterselie en olijfolie in een food processor of de hakmolen van de staafmixer tot een kruidenolie.
  4. Verhit de olie en bak de beukenzwam 5 min. op hoog vuur. Pers de knoflook en bak deze de laatste minuut op middelhoog vuur mee.  Voeg ca. 50 ml water, wat bouillonpoeder en de rest van de boter toe, roer ca. 1 min. door. Zet het vuur uit.
  5. Verdeel de aardappelpuree over twee borden, serveer met de knolselderijsteak, beukenzwammen en kruidenolie.

 

Eet smakelijk en bovenal: geniet!

Meer recepten

Broodje Pulled Paddenstoel

Broodje Pulled Paddenstoel

Zin in een BBQ-style broodje vegan pulled chicken?...

Vegan 'Coquilles'

Vegan 'Coquilles'

Op zoek naar een originele visvervanger? Snijd de ...

Pasta met verse paddenstoelen

Pasta met verse paddenstoelen

Deze vegetarische pasta met onze Vitalityboosters ...

Salade met gerookte kip en champignons

Salade met gerookte kip en champignons

Wanneer buiten de temperaturen oplopen is een lich...

Tostini’s met kruidenboter en shiitake

Tostini’s met kruidenboter en shiitake

Heb je gasten en wil je ze verrassen met verrukkel...

Portobello’s gevuld met risotto

Portobello’s gevuld met risotto

Je kent ze wel, de uit-de-kluiten-gewassen kastanj...

Japanse stijl Steak Tartare

Japanse stijl Steak Tartare

Laat je verrassen door de unieke smaak van Japanse...

Flammkuchen met spek, ui en oesterzwam

Flammkuchen met spek, ui en oesterzwam

Proef de heerlijke smaak van Flammkuchen met spek,...

Risotto met shiitake

Risotto met shiitake

Proef de verrukkelijke smaak van Risotto met shiit...

Terug naar het overzicht van recepten